Rotter på bådene

Rotter på havnen har længe været et problem. Nu bliver det koldt, og det betyder, at rotterne søger indendøre – nærmere bestemt ud på bådene! Ved flere lejligheder er rotter blevet set ombord på bådene i Krogen. De kommer nemt ombord via fortøjninger/landstrømskabler, eller de springer fra båd til båd. En rotte kan springe op til en meter på langs, og op til 75 cm i højden. Da den samtidig kan klatre op ad lodrette flader og klemme sig igennem huller med en diameter på kun 2 cm, eller sprækker med en højde på kun 1,5 cm, har de i de fleste tilfælde ganske let adgang til en båds indre bekvemmeligheder. Det kan ikke anbefales! En rotte kan på få timer ødelægge elektriske installationer og andet værdifuldt i en båd, i værste fald starte en brand eller initiere sænkning af båden.

Det kan derfor på det varmeste anbefales at holde alle luger lukkede, og sikre, at alle luftindtag er forsynet med gitre i metal, med en passende lille diameter i maskerne. Fortøjninger kan sikres med plasticskiver (låg til en malerspand), landstrømskabler hæves med elastik og evt. lejdere/trapper til ombordstigning fjernes eller sikres. Hvis alle gør det, bliver det svært at være rotte, og nemmere at være bådejer. Se gerne de foranstaltninger, der er foretaget på Bro 3, plads 111, “S/Y Hanne-Kjerstine”, til inspiration.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *